PUUR OMEGA-3


sinds 13-5-2021 10:15:00

prijs: € 20,25
Locatie : Eersel  (Noord-Brabant)
Website : Bezoek website

Kenmerken

Beschrijving



Puur Omega-3 90 caps
Voor soepele beweging. Voor een gezonde huid en vacht. Voor het hart. Bij overgevoeligheden. Voor gezonde darmen. Voor het immuunsysteem. Voor geestelijke gezondheid.
Geschikt voor: Mens, Kat, Hond, Knaagdier, Paard, Pony, Vogel
Indicatie(s): 
Voor soepele beweging. 
Voor een gezonde huid en vacht. 
Goed voor het hart. Bij overgevoeligheden. 
Voor gezonde darmen. 
Voor het immuunsysteem. 
Voor geestelijke gezondheid.
Bij erge verharing of een rode huid.
Als standaard aanvulling op de voeding voor het behoud van een gezonde huid- en vachtconditie.
Toediening rechtstreeks in de bek/mond of door het voer. 
Analyse:  (per capsule) visolie 1000 mg waarvan EPA 180 mg en DHA 120 mg. 0,3 % Vitamine E (d-alpha-tocopherol). 
Eigenschappen per ingrediënt: De meervoudig onverzadigde vetzuren kunnen worden onderverdeeld in twee grote families: de omega-3 familie (alfa-linoleenzuurgroep) en de omega-6 familie (linolzuurgroep). Omdat het dierenlichaam deze vetzuren niet zelf kan aanmaken moeten omega-3 en omega-6 vetzuren via het voer of supplementering worden binnengekregen. Deze essentiële vetzuren werden vroeger ook wel vitamine F genoemd. 
In de twintigste eeuw is de verhouding tussen omega-3 en omega-6 vetzuren in de voeding sterk opgeschoven in de richting van omega-6 vetzuren. Het toenemend gebruik van plantaardige oliën en vetten, die rijk zijn aan omega-6 vetzuren, stimuleert de vorming van arachidonzuur, ten koste van EPA en DHA. Arachidonzuur zelf is in de westerse voeding overvloedig aanwezig. Geschat wordt dat de verhouding tussen omega-6 en omega-3 vetzuren in de westerse voeding ongeveer 20-25 : 1 is. Onderzoekers stellen dat een verhouding van ongeveer 5 :1 wenselijker is. Evolutionair gezien heeft de hond (en zijn voorlopers) miljoenen jaren omega-6 en omega-3 in een verhouding van (waarschijnlijk) 1:1 geconsumeerd. 
Het enzym delta-6-desaturase reguleert zowel de omzetting van linolzuur naar DGLA als de omzetting van ALA naar (uiteindelijk) EPA. Bij een overmaat van linolzuur heeft dat tot gevolg dat ALA het enzym nauwelijks meer kan gebruiken, en er dus nauwelijks meer EPA en DHA wordt gevormd. Dit enzym is al de langzaamste stap in de keten en de werking van dit enzym wordt ook nog eens geremd door vele factoren in de voeding (o.a. transvetzuren, verzadigde vetten, tekorten aan zink, magnesium en/of vitamine B6, alcohol) en metabole factoren (hyper-cholesterolemie, diabetes, bepaalde medicijnen). Dit heeft tot gevolg dat in onze westerse samenleving veel dieren zelf nauwelijks meer GLA en EPA kunnen vormen, en dat deze vetzuren dus via de voeding moeten worden aangevoerd. 
Dosering en toepassing: 
Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft.
De optimale dosering 1 x daags: (Dosering langzaam opbouwen).
Hond 1 - 3 capsule(s)
Kat 1 - 2 capsule(s) 
Adviezen voor gebruik  In een acute situatie mag de dosering op advies van een dierenarts worden verhoogd. Bij toediening van Omega-3 olie kan in het begin dunne ontlasting optreden. Bouw eventueel langzaam op. 
Behandelingsduur
Omega-3 vetzuren worden ingebouwd in de celmembranen. Dit is een proces van enkele dagen tot 2 weken. Het effect is meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Na vermindering van de klachten kan overgegaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven doseri
Kenmerken: Kopen in Eersel



Klik hier en bezoek de website voor meer informatie
Advertentienummer: 25866453 Meld aan Aanbodpagina