TRUST equestrian Baby Pelham Sweet Iron Locked


sinds 11-8-2022 03:08:09

Grote foto trust equestrian baby pelham sweet iron locked dieren en toebehoren paarden accessoires
prijs: € 159,95
Locatie : Wanneperveen  (Overijssel)
Website : Bezoek website

Kenmerken

Beschrijving


Het pelham kaakstuk combineert de werking van een trens en een stang en trens.
Het bit heeft één kaakstuk maar kan met één of twee teugels gereden worden.
Als er gekozen wordt om met één teugel te rijden is een pelhamriempje nodig om de bitringen met de ringen van de scharen te verbinden. De pelham is een mondstuk met hefboomwerking. Hoe langer de scharen hoe scherper de inwerking. De baby pelham heeft korte scharen en heeft daarom een mildere inwerking dan de normale pelham. Een pelham bit wordt vooral gebruikt bij sterke paarden, paarden met te weinig ruimte in de mond voor twee mondstukken of paarden die moeten wennen aan een stang en trens. Dit bit is niet geschikt voor de onervaren ruiter.

Het locked mondstuk lijkt op een enkelgebroken bit maar kan niet zo dubbelvouwen als een normaal enkelgebroken bit. Bij tegendruk blokkeert het bit waardoor het in een stang verandert en het een scherper bit wordt. Bij minder druk op de teugels verandert het bit weer in een enkelgebroken bit. Dit maakt het een ideaal bit voor paarden die tegen de hand zijn en door de hand heen lopen.

De Sweet Iron bitten zijn gemaakt van staal en hebben een herkenbare blauwe kleur. Sweet Iron ontwikkelt door contact met (lucht)vochtigheid oppervlakteroest die zoet smaakt en op een natuurlijke manier de speekselaanmaak van het paard stimuleert. Hierdoor zal het paard meer gaan schuimen, wat zorgt voor een betere acceptatie van het bit. Dit roestproces (oxidatie) verandert de blauwe kleur van de TRUST-bitten in bruingrijs.

De bitten van TRUST equestrian zijn oer-Hollands. Alle bitten worden ontworpen, ontwikkeld en handgemaakt in Nederland. Dagelijks werkt een team van technische professionals aan de productie. De bitten worden met de grootste zorg samengesteld en van de beste materialen gemaakt. De kwaliteitscontrole en standaard zijn hierdoor erg hoog. Bij ieder ontwerp wordt er continu rekening gehouden met de balans tussen vorm, materiaal en gewicht. De bitten van TRUST zijn licht gebogen waardoor ze beter naar de mond van het paard vormen. Door deze anatomische vorm ligt het bit beter in de mond en wordt de druk beter verdeeld. Door de ruime keuze van mondstukken, kaakstukken en materialen streeft TRUST ernaar om voor ieder paard een passend bit te hebben.

Tip : Bij het tijdelijk niet gebruiken van een sweet-iron-bit kan zich een oranjebruin roestlaagje op het mondstuk vormen. Dit kan eenvoudig worden verwijderd door het bit af te nemen met een vochtige doek.

Maten 11.5, 12.5, 13.5, 14.5
Matriaal Sweet iron 16mm
Kaakstuk Babypelham
Mondstuk Locked
Lengte scharen 4 cm
met kinketting: ja

Levertijd 3 - 15 werkdagen
SPECIFICATIES:

 ● Conditie: Nieuw
 ● Levering: Verzenden
 ● SKU (eigen artikel code): 05000029
 ● MPN (fabrikantonderdeelnummer): 44835594
 ● Gewicht (algemeen): 1,00 gram


Kenmerken: Kopen in WanneperveenKlik hier en bezoek de website voor meer informatie

E-mail deze adverteerder
Advertentienummer: 28279983 Meld aan Aanbodpagina